Els veïns de Bellvei i Castellet i la Gornal podran accedir a les activitats dels dos municipis en les mateixes condicions

Bellvei i Castellet i la Gornal han signat un conveni de col·laboració per tal que els seus veïns puguin accedir en les mateixes condicions a les activitats culturals, esportives i socials dels dos municipis. El conveni permetrà que els veïns dels dos municipis que justifiquin degudament la seva pertinença (presentant el certificat d’empadronament), tinguin els mateixos drets d’admissió i tarifes que l’ajuntament que organitza una activitat aplica als seus veïns. Afectarà a fires i festes, programació teatral, cursos d’idiomes, informàtica, tallers de la memòria, conferències i activitats esportives: manteniment, ioga, parc de la salut i piscina.

Per a l’alcalde de Bellvei, Fèlix Sans, l’acord suposa “una millora per als habitants de tots dos municipis, i per als ajuntaments, que podran estalviar alguns diners. A vegades es fan activitats a un lloc i a l’altre i compartir-les abaratirà costos”. Segons Sans, tant els veïns de les Casetes de la Gornal com els de la urbanització Rocallisa, que estan molt a prop de Bellvei, “són gent que fan servir tots els serveis de Bellvei i calia trobar una solució perquè poguessin fer-ho com els habitants del poble”.

Fèlix Sans i Miguel Delgado firma acord web

De la seva banda, l’alcalde de Castellet i la Gornal, Manuel Delgado, considera que la qüestió fonamental és que “qualsevol dels veïns pugui fer servir serveis tant d’un ajuntament com de l’altre com si fos un servei universal”. Els nuclis de Bellvei i Castellet i la Gornal estan a tocar en punts com les Casetes de la Gornal, que està separat de Bellvei pel carrer Dues províncies. Sobre aquest fet, Delgado assenyala que “quan es dóna una circumstància com aquesta, s’ha d’intentar que això no sigui una barrera per a cap persona”. De fet Bellvei pertany al Baix Penedès i a la província de Tarragona, mentre que Castellet i la Gornal és un municipi de l’Alt Penedès, província de Barcelona. “Des del punt de vista administratiu sí que pot haver alguna diferència, però són diferències que han de resoldre els ajuntaments, sense que les pateixin els veïns”.

El conveni tindrà una durada de tres anys que compten a partir d’aquest dilluns 23 de maig, dia en què els dos alcaldes han signat l’acord a l’ajuntament de Castellet i la Gornal.

Anuncis